Page 1 of 1 1
Topic Options
#42778 - 2003-07-12 01:21 AM kix32 startup delay on Windows 2000 Terminal Server with Citrix MF XPA 1.0
John de Wilde Offline
Lurker

Registered: 2003-07-12
Posts: 3
When starting kix32.exe on our Windows 2000 terminal servers with Citrix MF XPA 1.0 there's a delay of about 2 seconds before the script is processed. Even when starting kix32.exe without parameters the 2 seconds delay is there before showing the syntax.

NTFileMon shows a delay processing the various paths in the %path% environment. Typing set path= before starting kix32 brings the delay down to about 0.5 - 1.0 second.

We notice no delay starting the same kix32.exe from any other computer.

The Citrix servers are equipped with dual 2.8ghz Xeons, 2gb RAM and RAID1 U320 SCSI.

The actual processing of the scripts goes very fast.

Anybody got a idea ?

Top
#42779 - 2003-07-12 01:38 AM Re: kix32 startup delay on Windows 2000 Terminal Server with Citrix MF XPA 1.0
Lonkero Administrator Offline
KiX Master Guru
*****

Registered: 2001-06-05
Posts: 22343
Loc: OK
no, but I have seen this on my logonscript and it has nothing to do with citrix or terminals.
think it's something about kixtart structure but how to debug that???

how you call the script?
_________________________
!

download KiXnet

Top
#42780 - 2003-07-15 12:17 AM Re: kix32 startup delay on Windows 2000 Terminal Server with Citrix MF XPA 1.0
John de Wilde Offline
Lurker

Registered: 2003-07-12
Posts: 3
Login script name for the users is logon.bat

The content of logon.bat in \\server\netlogon is:

code:
  
@echo off
if "%OS%" == "Windows_NT" goto NT
if "%windir%" == "" goto DOS
goto 9x

:NT
set logonpath=%logonserver%\netlogon
if "%computername%" == "CITRIX01" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX02" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX03" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX04" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX05" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX06" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX07" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX08" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX09" goto citrix
if "%computername%" == "CITRIX10" goto citrix
goto runscript

:citrix
set pathbak=%path%
set path=
If Exist d:\Environment\Scripts\kix32.exe set kixpath=d:\environment\scripts
goto runscript

:9x
set logonpath=%0\..
if not exist %windir%\kix32.exe copy %logonpath%\kix32.exe %windir%\kix32.exe
if not exist %windir%\kx32.dll copy %logonpath%\kx32.dll %windir%\kx32.dll
if not exist %windir%\kx16.dll copy %logonpath%\kx16.dll %windir%\kx16.dll
if not exist %windir%\kx16.dll copy %logonpath%\kx95.dll %windir%\kx95.dll
if exist %windir%\kix32.exe set kixpath=%windir%
goto runscript

:dos
goto end

:runscript
if "%kixpath%" == "" Set kixpath=%logonpath%
%kixpath%\kix32.exe %logonpath%\logon.kix

if "A%pathbak%A" == "AA" goto skippathrestore
set path=%pathbak%
set pathbak=

:skippathrestore

:end

The way the script is called doesn't seem to make a difference. If I logon to a citrix server and CD to d:\environment\scripts and run kix32.exe without parameters, there's still a delay of two seconds before the syntax is shown. Copying kix32.exe to c:\ and starting from there doesn't make a difference. creating a kixtart.kix file with ? 'test' from the directory where kix32 is started runs the script but still with the delay.

NTFILEMON shows the following behaviour when kix32.exe is started:
- kix32 queries the following directories for information:
- the directory where kix32 is started (2x)
- c:\winnt\system32
- c:\winnt\system
- c:\winnt
- all directories in the PATH environment
- each query takes 70 - 80ms
- each query's result is SUCCESS
- each query returns Attributes: D or Attributes: DA

Starting KIX32 from my workstation (Windows XP) and debugging with ntfilemon shows completely different queries from the kix32.exe process. Can this be because of prefetching feature in WinXP ?

Is this a bug in kixtart 4.20 ? Does anybody experience the same problems ? Does anybody know a fix / workaround ?

Top
#42781 - 2003-07-15 12:28 AM Re: kix32 startup delay on Windows 2000 Terminal Server with Citrix MF XPA 1.0
Lonkero Administrator Offline
KiX Master Guru
*****

Registered: 2001-06-05
Posts: 22343
Loc: OK
it is kinda a behaviour, but really annoying one.
does it really happen just the same if you start kixtart with full-path to the script?
_________________________
!

download KiXnet

Top
#42782 - 2003-07-14 01:10 PM Re: kix32 startup delay on Windows 2000 Terminal Server with Citrix MF XPA 1.0
John de Wilde Offline
Lurker

Registered: 2003-07-12
Posts: 3
Yes, starting: c:\kix32.exe c:\test.kix gives the same behaviour.
Top
Page 1 of 1 1


Moderator:  Jochen, Allen, Radimus, Glenn Barnas, ShaneEP, Ruud van Velsen, Arend_, Mart 
Hop to:
Shout Box

Who's Online
0 registered and 46 anonymous users online.
Newest Members
Mavack, xiripot, tspirtle, Safio, Eldonbetz
17718 Registered Users

Generated in 0.031 seconds in which 0.012 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.

Search the board with:
superb Board Search
or try with google:
Google
Web kixtart.org