Page 1 of 1 1
Topic Options
#187749 - 08/05/20 02:40 PM kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix
CPelzer Offline
Just in Town

Registered: 08/05/20
Posts: 3
Hi,

I have a problem after updating from version 4.20 to 4.60. All our users (w2k domain) have under their user in the domain the logonscript "kix32" nothing more. All files are located in the netlogon share of all our dc's. When logging on while kix32.exe version 4.2 is running, everything works well, it finds the script named kixtart.kix (or kixtart.scr).

When I copy version 4.6 to the netlogon share I only see the application window for some milliseconds and then is closes without errors but no script is executed. When editing the user to "kix32.exe kixtart.kix" then it works again or when I rename the file "kixtart.kix" to "username.kix" it is also working.

What mistake am I doing? Because of about 2500 users we do not want to edit the user profile tab...And we only have this problem while logging on. When I start the kix32.exe version 4.6 via unc path "by hand" from the netlogon share it works ?!?!

Any help appreciated...
Chris

Top
#187753 - 08/05/20 05:50 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: CPelzer]
Kdyer Moderator Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 01/01/03
Posts: 6241
Loc: Tigard, OR
I think you need to specifically call the KiXtart file..

%logonserver%\netlogon\kix32 %logonserver%\netlogon\kixtart.kix

What happens is that when w/kix32 is excuted, it will execute in the %temp% folder under the user context you are running in. I do believe there is an FAQ that talks about this here.

Oh wait.. Here is the URL..
KiXtart Starter's Guide

Here a bunch of FAQs that may help you..
KiXtart FAQ & How to's

Thanks,

Kent


Edited by Kdyer (08/05/20 05:55 PM)
_________________________
Utilize these resources:
UDFs (Full List)
KiXtart FAQ & How to's

Top
#187777 - 08/05/21 08:42 AM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: Kdyer]
CPelzer Offline
Just in Town

Registered: 08/05/20
Posts: 3
Hi,

I read all those documents more than twice. Up to V4.2 everything worked well. And now not, a feature? In the documentation of kix32 (the word file) on page 10:

 Quote:
By default, KiXtart automatically looks for a personal script for the current user ("Username.KIX"). If it does not find one, it looks for the default script, "KIXTART.KIX".


and page 11:
 Quote:

On Windows 2000/XP:
1. Open Users and Computers and select the user.
2. Right-Click, select Properties, and then select the Profile tab.
3. In the Logon Script box, type "Kix32".


This is, what I did. But kix doesn't look for a file named "KIXTART.KIX", only "USERNAME.KIX".

So I have to edit the user-based loginscipt to "kix32 kixtart.kix" and this is what I want to avoid.

Top
#187778 - 08/05/21 09:00 AM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: CPelzer]
Arend_ Offline
MM club member
*****

Registered: 05/01/17
Posts: 1660
Loc: Hilversum, The Netherlands
I had that with a previous admin, I just wrote a script that went trough all the users in the AD and check if the first word was "kix32.exe", if so, change it to "kix32.exe start.kix". Took the script 1 minute \:\)
_________________________

Top
#187780 - 08/05/21 09:22 AM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: CPelzer]
Arend_ Offline
MM club member
*****

Registered: 05/01/17
Posts: 1660
Loc: Hilversum, The Netherlands
 Code:
Dim $objAdsPath, $obj, $filter[0]
$filter[0] = "User"
$objADsPath = GetObject("LDAP://OU=Users,DC=mydomain,DC=local")
$objAdsPath.filter = $filter
For Each $obj in $objAdsPath
  If Left($obj.scriptPath,9) = "kix32.exe"
    ? $obj.CN
    $obj.Put("scriptPath","kix32.exe start.kix")
    $obj.SetInfo
  EndIf
Next
_________________________

Top
#187781 - 08/05/21 10:01 AM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: Arend_]
CPelzer Offline
Just in Town

Registered: 08/05/20
Posts: 3
Thanks for the script. This will help me a lot!

So is it correct that kix32 doesn't look for the default file (script) anymore?!

Top
#187804 - 08/05/21 07:41 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: CPelzer]
NTDOC Administrator Offline
Administrator
*****

Registered: 00/07/28
Posts: 11398
Loc: CA
Something similar since at the time we had multiple script paths and OUs.

Examples of script paths
'France\WKIX32.EXE France\LOGON.KIX'
'Tokyo\WKIX32.EXE Tokyo\LOGON.KIX'

Example of DN
'ou=Users,ou=france,dc=ewsa,dc=wdpr,dc=mycompany,dc=com'


 Code:
Function ModifyLogonScript($DN,$Script)
Dim $User, $Users
$Users = GetObject('LDAP://'+$DN)
For Each $User In $Users
  If $user.class = "USER"
    If $User.loginscript <> $Script
      ? "Acct " +$User.SamAccountName +" = " + $User.loginscript + " <-> " + $Script
    EndIf
  $user.loginscript=$Script
  $user.SetInfo
  EndIf
Next
EndFunction

Top
#189355 - 08/09/01 11:32 AM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: NTDOC]
davman2 Offline
Just in Town

Registered: 08/09/01
Posts: 2
Yep, it appears to be a bug. I experienced the same exact issue. This wasn't a problem with previous upgrades. You can work around the issue. Just add checks for @userid+.kix on the netlogon share, if not exist, run kix32.exe \\mydomain.org\netlogon\kixtart.kix. Can't tell you what a pain this was to figure out. What threww me was once you are logged in, the script will run normally after launching it. It just flat would not run correctly as part on the logon process witthout specifying the full path to the kixtart.kix. User.kix would work fine.
Top
#189358 - 08/09/01 02:25 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: davman2]
Glenn Barnas Moderator Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 03/01/28
Posts: 3839
Loc: New Jersey
It's a known bug in 4.60. Any version prior to that and you can simply specify "kix32.exe" in the user profile. For version 4.60, you have to specify "kix32.exe kixtart.kix" in the user profile. It's one of the reasons we us 4.60 for admin scripting but 4.53 for our login scripts.

Kix always supported @USERID.KIX for custom login scripts - only the default script is broken.

When you have hard to explain problems, you should always review the Beta forum, since these types of things are discussed there. You'd either have more hair or would be able to sit more comfortably if you had, depending on whether it was a PITA or hair-pulling problem. ;\)

Glenn
_________________________
Visit the Inno-Tech web site for Kix tools/UDFs
Lost:Rocket, appx 8' tall, Green w/ yellow fins, nose, and computer bay.. Last seen streaking skyward in NY

Top
#189359 - 08/09/01 06:07 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: Glenn Barnas]
davman2 Offline
Just in Town

Registered: 08/09/01
Posts: 2
I don't believe 4.60 is a beta version. It's been released almost a year now. This is a pretty significant flaw that strikes at the heart of what is the beauty and simplicity of the program. Don't get me wrong, I really like Kixtart, been using it forever, just surprised this has slipped through for so long. In fact, if Beta 1 ver 4.60 addresses this, I'll become a beta tester.
Top
#189360 - 08/09/01 07:45 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: davman2]
Allen Moderator Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 03/04/19
Posts: 3855
Loc: USA
Glenn just meant issues with kixtart are discussed in the beta forum. 4.60 has been out about a year. The current beta's are older, so be on the look out for a 4.61 beta maybe. Ruud (the author) was here about a month ago looking over issues, so maybe he will be updating soon.
Top
#194011 - 09/05/26 06:49 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: Allen]
FrankB Offline
Just in Town

Registered: 09/04/03
Posts: 1
Loc: NJ, USA
I am having the same issues as above. My user profiles are setup to run WKIX32.exe. In version 4.53 and earlier, this runs fine, but when using v4.6, this done not run. If I specify WKIX32.exe KIXTART.KIX in a user's profile, the logon script runs, as it should, with v4.6, but if I just specifiy WKIX32.exe, the logon script does not run at all.

If, after a user has logged on and they run the logon script manually, by typing: \\DOMAIN\NETLOGON\wkix32.exe, this runs as it should, but NOT when the user first logs on. v4.53 and earlier does not have this issue, just v4.60. I have also tried v4.61b1, and have the same problem.

I would like to upgrade to v4.6x, but this is a serious bug for us.

Top
#194013 - 09/05/26 08:47 PM Re: kix32 is not looking for the general kixtart.kix but only username.kix [Re: FrankB]
Glenn Barnas Moderator Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 03/01/28
Posts: 3839
Loc: New Jersey
Welcome to KORG!

This is a known issue with 4.60.. stay with 4.53 or test 4.61.

Glenn
_________________________
Visit the Inno-Tech web site for Kix tools/UDFs
Lost:Rocket, appx 8' tall, Green w/ yellow fins, nose, and computer bay.. Last seen streaking skyward in NY

Top
Page 1 of 1 1


Moderator:  Bryce, Jochen, Howard Bullock, Allen, Sealeopard, Radimus, Kdyer, Chris S., Glenn Barnas, Benny69, ShaneEP, Mart 
Hop to:
Shout Box

Who's Online
1 registered (Jochen) and 45 anonymous users online.
Newest Members
Gattonero_76, guanacoh, adotts22, Marco308, Kevin_Wandtke
16779 Registered Users

Generated in 0.047 seconds in which 0.016 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Search the board with:
superb Board Search
or try with google:
Google
Web kixtart.org